69 89 28 59/ 92 64 23 17 norhunt@online.no

Yakutian Snow Sheep

(Ovis nivicola lydekkeri)

Bestanden av Yakutian snow sheep finnes i Yakutia-regionen i Sibir i områder nord-øst for Lena-elven inklusivt Verkhoyansk, Chersk, Mom, Kolyma og andre områder i Yakutia.

Denne arten, som lever i område 62° nord, er klassifisert som Yakutia snow sheep.
Populasjonen av Yakutia snow sheep befinner seg i fjellterreng i høyden mellom 1000-2000 m.o.h.

Hver jeger disponerer sin egen guide og forflytter seg i terrenget til fots. Innlosjering er i teltcamp med kjøkkentelt og kokk. I hver camp er det 2-3 jegere. Deler av jaktperioden kan det være aktuelt å oppholde seg i flycamp i små telt.

Reisens varighet er 12 dager, hvorav jakten utgjør 8- 9 dager. Jakten foregår i perioden august/september.

Reiseruten er følgende: Oslo – Moskva – Yakutsk med rutefly. Deretter transport med helikopter fra Yakutsk til jaktcamp (ca. 2 timer)